Teman pena..

Friday, December 30, 2011

My Life in 2011 - bye bye 2011, nice time with you

hyee
Assalamualaikum
kurang dari 24 jam
2011 akan menutup tirai dan 2012 pula akan menjelma
wow
kejap je kan...


baru baru ni aku saje carik balik post aku sama ada aku pernah meletak kan apa apa post mengenai azam aku pada awal tahun 2011
but actually TAK DE PUN
haha


so, aku pun duk fikir balik of ada aku ingin capai azam aku tuk 2011
but tak dpt fikir pasal da lupe
hehe


so, skrang ni kalo dalam FB, da start da status kata pasal akhir 2011, suka duka pahit manis 2011, selamat datang 2012, azam baru 2012 dan mcm mcm lagi la.
so, sebagai penutup kepada 2011 , aku nak post last tuk 2011


setiap tahun itu ada sahaja kenangan dan memori nya yg tersendiri
bagi aku 2011 merupakan memori nya tersendiri


kalo nak cerita kat sini cam tak guna gak, so better tgk balk post post lama aku
dulu akhir 2010 sebelum masuk 2011, post last aku ialah post ke 100, sekarang 2011, post aku hmpir 240, kalo tak silap
hahaa, tapi bnyk yg merepek je


apa apa pun, apa yg aku nak cerita sebagai penutup post 2011 ialah


perlibatan aku bersama rakan rakan aku dalam
pertandingan NASYID UNDERGROUND 2.0
baru je semalam benda berlangsung


walaupun tak menang, tapi puas hati jugak kerana baru nak jinak benda mcm ni lagi lagi bab nyanyi, aku nari tu kire pro la sikit, hehehe





kalo lihat kat markah atas ni, tgk markah ye bukan no tepi tu, tu salah susunan nya

kami hanya dpt peringkat 6 dari 7 kumpulan
but
so what
kiteorg bangga jugak
pasal kami praktis 2 mlm je tapi kami dapat no6 dari 7..hahaa
waalaupun bila fikir balik, rasa mcm nak wat balik je
but well, ia memang memberi memori kepada aku

so, memang baik jugak sebagai penutup tahun 2011

well,
biar lah kenangan itu sentiasa terpahat dihati kita
yg baik kita simpan, yang buruk kita jadi kan pengajaran dan teladan


sekian
azam baru
apa ek? hehee








Wednesday, December 28, 2011

My Life in Melaka - coretan saya


Assalamualaikum

just nak share a little bit
a story that lama aku nak update, tapi masa nya lak tak de, so, aku cari masa sekarang ni tuk update

so, this is one of it, aku tak ingat lak tarikh dia
but ini waktu keluarga junior aku ADI NUR RASHID
kakak sepupunya kawin rasanya
so , di jemput AKU HADIR LA, ehhee
makan free, hehe

dulu aku dtg, waktu ayah nya kahwin
aku wat persembahan
sekrang ni, aku dtg sebagai tetamu dan nak lihat junior aku lak yg menari
waktu tu sumpah rindu nak menari.





NEXT
hehe
so, INGAT TAK pasal post pasal SEMINAR yg aku post sebelum ni
boleh tinjau kat link atas ni

so, becoz of success of our seminar
ada la duit lebih dari budget kami
so , we using it for family day of class 4F
at pantai puteri

diatas willingness of budak budak classmate aku, ACAP, JIJUL, PIKA dan Wan tuk organize kan nya
so kami buat 2 minggu selepas itu, hari ahad
tarikh tak pasti

gambar bawah ni waktu sambut birthday 3 org, YAYANN, PIKA, dan RIO









Hadiah ni semua dari budget kiteorg la





selepas mandi manda dan main game, ni la masa nya lepak lepak layan lagu



ada yg sampai tertido dan bawah ni la yg terhasil





so this is my class
AC220 4F


sekian
coretan ku yg kecil ini...
^_^

sedey *_*

SEDEY!!
tak pat sambutan post bawah ni
huhu

tak pandai nak tarik org, hehehe

bye
(kesedihan terlampau)

Monday, December 26, 2011

Jom Komen, apa pun boleh...^_^

Assalamualaikum
kawan kawan bloggers ku sekalian

haaaa
sebenarnya nak bukak satu sesi kat sini
kita pun nak sampai ke penghujung tahun 2011
jadi, saya SHAKIRIN
nak buka sesi 
OPEN MINDED
di mana
saya nak anda komen dkt ruangan ini 
apa sahaja

1. nak komen pasal blog saya ke kalo ada benda yg perlu di baiki

2. nak cakap pasal saya ke, kalo saya ada buat apa apa ke yg salah ngan awak

3. nak cakap benda rahsia yg awak simpan selama 2011, tapi saya tak tahu apa apa pun

4. apa apa sahaja


bukan apa
jarang saya dpt komen dari anda semua
setakat baca dan blaahh
apa kata awak tinggalkan komen
komen la apa saje pun


boleh?
anda boleh lakukan

komen la dgn nama anynomous pun takpe (betul ke ejaan aku tu)

so, apa lagi..jalan kan kewajipan anda...just for fun

p/s jgn la sampai moral down kan saya sudah la, huhu ^_^

Sunday, December 25, 2011

The Voice - Nasyid Underground 2.0


Assalamualaikum

Pada Mulanya hanya lah nyanyi tuk suka suka, just tuk meraikan part 8 BACC
itupun kerana terpaksa
setiap part kena hantar wakil
nak ikutkan wakil setiap kelas da ada
tapi at last komited nya 4 org je daripada dua kelas
kelas C dan F
Ayeem, Zul, Zaki dan Aku

so , malam tu kite org berjaya jugak la dpt perhatian PN Zaharah
dapat la jugak hadiah persembahan
then dibawa la dengan nama kumpulan
'THE VOICE"
^_^

tapi ia telah membawa ke satu dimensi lain di mana, Zaki nak cuba bwak "the VOICE" ni kedalam pertandingan
iaitu
NASYID UNDERGROUND 2.0
dia more kepada gig / band yg membawa mesej yg bermoral, tak kisah apa apa genre mahupun bangsa

so, cara nak msuk pertandingan ni
dpt kan like sbnyk mungkin video singkat yg kita hantar kat dia



Bawah ni la video yg kite org hntr kat diaorg, Alhamdulillah atas kesudian kawan kawan dari 4 org kitaorg ni dan kawan kawan lain yg sudi like dan semua sekali yg like hampir 100 like, THANK U VERYMUCH



video

So video atas ni la waktu sho kat malam UNITY NITE MEBA
just for fun je pada mulanya


So now, 
"The Voice" 
da masuk pertandingan tu
NASYID UNDERGROUND 2.0 
pada 30 Disember ni

Wish us luck
harap dapat buat yg terbaik la
tak kasi malu je nanti
huhu

sekian 
^_^
(saya tak hebat mana pun menyanyi, tapi sumbang suara tu boleh la)

Saturday, December 24, 2011

My Life In KBM : Kelas Habis ^_^


Assalamualaikum
Sekarang ni aku berada di Rumah, HOME SWEET HOME kat PJ le.


Semalam baru balik
Nak balik pun sakit
Hampir 3 jam berada kat dlm kereta
Kerana nak melarikan diri dari pada jam teruk dekat senawang-nilai
So masuk lah jalan alternatif highway Lekas
So aku semalam bersama acap da menempuh hampir 10 tol, berpuluh puluh traffic light, berkali kali traffic jam dan jalan sempit
Hanya kerana jam teruk tu je, haihhh
Aku pun tak sure apa jadi kat tmpt tu, ada ura ura kata accident 2 bas dan 7 kereta, entah betul atau idak, entah lee




So, now IM BACK!
IM BACK from stress yg teramat sgt.
Aku sem ni sgt sgt cam teruk la gak
Nak kata CULTURE SHOCK hmm maybe
Tapi yg pasti aku lum sesuai lagi ngan style of CAMPUS CITY

Seminggu akhir ni sangat2 la hyper tension…
Penuh ngan 2 test, 2 quiz, 2 presentation, 2 report hantar dan mcm mcm la.
Kerana sepatutnya dihujung hujung cam ni org da fikir NAK BALIK
So aku ni sampai sabtu pun ada quiz bagai
Sabar sabar
So sekarang da tak de da nak fikir just nak FOKUS on FINAL




FINAL!!!
DA NAK FINAL
OMG
Sumpah sebenarnya cuti cm ni pun, org tgh tension sbnrnya
Nak fikir pasal cam mana nak stud tuk final
Jujur, sem ni aku kena kerja keras sgt sgt
Plan mesti buat dari awal awal lagi.

Tarikh tarikh exam aku telah aku ketahui
So now, from now aku kena manage lah jadual aku

4/1/2012 - CTU553 (2.15-5.15) - ZG 11

11/1/2012 - MGT534 (9-12) - Z 61


15/1/2012 - CRG520 (9-12) - ZG 11


19/1/2012 - MAF420 (9-12) - ZG 23


21/1/2012 - FAR400 (9-12) - ZG 11


22/1/2012 - PSA420- (9-12) - ZDKU


So WISH ME, doakan lah aku agar final ni dapat wat terbaik
8 subjek
2 subjek, selesai pasal tak de final..tapi markah tu yg riso
So tinggal 6 subjek lagi… 4 teori dan 2 mengira
Membaca dan mengira
Mengira leh terima lagi, tapi baca ni yg lemah sikit
But HOPE AKU LEH WAT


Amin
Sekian
^_^

Friday, December 23, 2011

My Life In KWB - Video

JUST NAK TUNJUK SHOW AKU BERSAMA KUMPULAN CITRA WARISAN
NEW CLUB IN KBM

SO INI WAKTU SHOW KAT UITM KEDAH
INTEGRASI BUDAYA
ANTARA KESEDA DAN WARISAN BUDAYA


show ni dari pihak melaka, uitm KBM...ada dua sebenarnya, tapi satu lagi video, tak dpt ditunjuk atas sebab tertentu..hehe

zapin bunga hutan lagunya

video

ini dari pihak uitm kedah -  KESEDA

lagu- hatinya tak tahan (jawa)


video

Tarian piring kontem, terbaik!
video

SEKIAN
^_^


oh ye, nak kata 


Kepada semua yg menyambut

yeah 
^_^





Sunday, December 18, 2011

Semoga cepat sembuh, amin.


Assalamualaikum
aku baru je balik rumah sekejap
semua atas sebab nak ambik rotex baru..rotex kete..
keta aku mati 18hb disember..
so terpaksa balik la sekali
so bila da alang alang tu, so dpt la lpk umah kan..
rindu da kat sebulan tak balik..

so, seminggu cuti waktu korban ari tu..
aku bawak kakak aku bersama ayah pergi check doktor 
gigi kakak aku sakit
so, dia kadang kadang tak de selera nak makan.
so bawak, ke klinik swasta, kerajaan
akhirnya kena bawak gi operate di Hospital Tengku Ampuan Rahimah
tapi aku da pun balik ke UITM, tuk belajar le

so , aku ada tanya mak aku, how the condition?
so mama kata, yong da makin ok, da leh makan
JUST
dia sekarang tak boleh berjalan

so aku cam risau gak..becoz before ni dia boleh berjalan, nak kata jalan sgt tak la, but boleh la kite pimpin dia tu..
sekarang kena angkat pulak...org gaji aku la mangsanya
sebelum ni dia pernah jatuh...

but aku pun tak thu, apa punca dia..
so kesempatan balik, aku tgk la kakak aku
well, aku kesian ngan kakak aku

aku tahu dia ada rasa sakit 
tapi dia tak tahu nak expresskan kepada kitaorg ni cm mana..
selalu nya kalo dia baring, kalo dia tak nak, dia leh duduk atas katil..sekarang kaki pun dia cm tak larat nak angkat mahu pun gerak...
mati dia kalo tgk cam lebam je

hope that tukang utur yg ayah aku bawak nnt, leh lah baik kan sikit...
kalo tak tak bergerak dia..
kaki tu cam kaku je

doakan agar dia cepat sihat
amin... 

sekian
*_*

Saturday, December 17, 2011

sedey kerana kerinduan

there is one time in my life
ceh wah, speaking tak tentu pasal
mukadimah pun tak de
sorryy
hehee

ASSALAMUALAIKUM
haaaa
hari ni nak cite sikit pasal kesedihan aku tempoh lalu, hehee
kesedihan secara tibe tibe, yg dtg tanpa diundang dan diduga
hahaa
so, ari tu, secara tibe tibe
aku sedih kerana mengenangkan senior dan juga junior junior ku di Lendu
my SENCETRA

tibe tibe dlm masa 2 3 hari lepas, aku sumpah moral down gile babi...
aku hilang mood melayan mesej
hilang mood nak melayan org
so, its really make me look mess
aku EMO habis
and aku benci bile org kata aku EMO
but maybe pasal aku tgh ada mslh waktu tu

so khamis malam yg lepas,
kerana kerinduaan yg teramat
AKU TELAH KE LENDU!!

Ya allah
hanya tuhan yg tahu
betapa rindu nya dpt jumpa adik adik aku di Lendu
dpt jumpa mira, odah, izian, ekin, ieya,shaf,capik, fira, haseef, rayyan rasya and new juniors...
lama tul tak menari ngan diaorg
ye la, lepas da kuar dari keluarga sencetra dan menjadi alumni sekarang
so, hanya tgk je la, kehebatan mereka skrang

aku skrang bersama KWB di KBM
masih baru
sgt baru
so, bnyk keje la, dia seakan mcm zaman kak ain dulu.
hehee
terbayang cam tu sekali

apa pun
hari tu memang aku lepas rindu
dpt nari ngan mereka semua
lagu lama la
haha
lagu baru step tak bljr lagi hehehe


so sekian

harap dpt wat gathering paling besar, antara alumni sencetra ngan junior semua ataupun alumni kebudyaann bersama kebudayaan semua.

^_^
mengharaplkan sinaran hehe




Thursday, December 15, 2011

My Life In KWB - CItra Warisan ke Kedah

Assalamualaikum
kali ni entry mengenai perjalanan ku ke UTARA
haa, cheq pi kedah, lawat org org sanaa
haha memang aku tak leh nak ckp slang slang utaraa ni..

so, tarikh nya adalah pada 
9 - 11 hb Disember yg lepas
pada mulanya aku memang tak dpt nak pergi kerana pada 10hb tu (sabtu) ada test FAR dan seminar yg wajib aku attend..
tetapi disebabkan beberapa desakan dan halangan yg memerlukan aku kesana juga
jadi terpaksa la surat untuk seminar dan buat test awal dan minta izin hntr skrip lmbt sikit
nasib baik semua lecturer semua ok

pada mulanya
aku tak tahu 
kite ke kedah ni tuk apa
yg aku tahu tugas aku tuk menari nnt kat sana

rupanya ada INTEGRASI BUDAYA 
antara
 KELAB WARISAN BUDAYA
KEBUDAYAAN UITM KBM
dengan 
KEBUDAYAAN UITM KEDAH

so mostly gmbr bwh ni hanya randomly..




Gmbr ni aku bersama Headi..penari kedah, gempak dia menari tarian piring, kontem nya..smart seyy


sewaktu kat muzium arkeologi, lembah bujang tak silap


VIP malam tu, dua dari kiri ialah En Malik dan PM Zaiton. Pm Zaiton la penasihat KWB 
Yang baju biru adalah timbalan rektor hal ehwal pelajar kedah yg bru masuk dlm 2 minggu dan baju merah ialah penasihat kebudayaan kedah



kami Citra Warisan bersama penari kedah..



saje post, da ada org bwk kamera, msuk je la hehee



Ni sewaktu di Penang, jalan jalan di BUKIT BENDERA



Aku bersama DIANA RANI, lama giler tak jumpa, last jumpa kat SABAH ari tu, so ar tu dpt jumpa kechik, diana dan Faizal



sewaktu mnjejak kaki ke Muzium Arkeologi, katanya bas tak leh masuk, sdgkan boleh SAJOOO


Ini lah penari lelaki yg ada di KBM, hope next sem dpt tarik lagi ramai..



Cam mana sekalipun, aku baru lagi dalam KWB ni...
rupanya ramai betul yg talented dalam KWB ni, yang nyanyi nya sedap
akustik pun best
tak sabar nak tgk dak dak teater ngan dak gamelan
apa pun, SEMUA NYA ROCKSS!!
Sekian




Wednesday, December 14, 2011

My Life In KBM part 5

Assalamualaikum
Selamat malam
haih, hari ni da hari khamis, aku masih terjaga pada masa pukul 2.30 pagi ni
belum tido walaupun sebenarnya da rasa ngantok sangat
kwn aku dua org dalam bilik ni da tido, lelap je terus tido,
hari ni memang agak penat sikit
ada 4 kelas je hari ni smp ke malam


ngantok cam mana pun
aku nak ambik masa sikit tuk update
bnyk bnda kalo leh aku nak masukkan
masa je tak izinkan


so, kali ni, MY LIFE IN KBM part 5, nak ceritakan mengenai
SEMINAR WORKING ENVIRONMENT IN ISLAMIC PERSPECTIVE
seminar ini ialah seminar kelas aku, untuk subjek MGT534(hrp code tu betul, hehe)
so, kami satu kelas kena anjurkan seminar ini untuk dapat markah
pada mulanya, kami diberi dua option sama ada, interview usahawan dalam company dan present dpn OR buat SEMINAR


so, the leader to this seminar is ME! ^_^
bukan bangga, just happy, kerana akhirnya semua berjalan lancar, ALHAMDULILLAH
pada mulanya org lain yg dilantik, cam mana pun nama aku gak yg naik
so terima lah seadanya
kerana aku ni kalo bab bab markah, tuk carrymark, kalo boleh nak wat yg terbaik seboleh mungkin.
tapi untuk menganjurkan aktiviti seminar bgi aku adalah baru, dan apakan lagi, first time lak jadi pengarahnya


tapi tak tipu lah, aku takkan bolh buat kerja kalo tiasa kawan kawan classmate aku yg hbt hbt semuanya
hanya membekalkan budget sebanyak RM880 sahaja. kalo nak ikutkan kami cuba mintak RM1880. sribu ditolaknya..so tu je kami ada, tapi atas berkat usaha,dan jaya nya, kami berjaya


seminar yg dilakukan pada 18 november dan merupakan class pertama yg buat seminar ini, so ia menjadi tanda ukuran bagi kelas lain, jadi kami perlu pastikan kami buat terbaik
BUT YES, 4F MEMANG TERBAIK
dari segi perjalanan program, dan makanan semua, PUAS HATI.


sbnrnya nak sajikan ngan gmbr skali, memandangkan internet atau blog ni yg ngek ngok, so tak dpt nak upload, nnt ada masa aku uplaod ye




sekian...





Monday, December 12, 2011

sorry, sabar ye..

Assalamualaikum,
maaf blog,
buat masa ni masa agak tertekan sedikit, bhn tuk diblog kan da ada, bnyk aku nak citer dalam ni
hanya masa je aku kena pandai handle sikit
teruk tul aku ni

wat masa ni, aku tinggal 2 minggu je lagi sebelum nak msuk final
kirenya next week ada la last week of kuliah
so , penuh la ngan nak hntr assignment, video mandarin, quiz, test dan mcm mcm lagi, so sgt pressure sikit

apa pun, aku akan try cari masa nnt
so
sbr ye

salam
sekian

Saturday, December 3, 2011

Sencetra kini *auditon

Assalamualaikum...
fuhhh
lama sgt ni
lama betul
cian blog aku
penuh dengan kekosongan sahaja

maaf le ye kawan kawan,
hidup degree skrang makin dasyat
tak mcm diploma di mana saat saat kebebasan tu kita bole rase lagi
tapi tidak di degree, tapi cam mana pun kite akan masih lagi mencarinya

sebenarnya mencuri masa sedikit untuk mengupdate sesuatu di blog...
walaupun dalam keadaan kepala yang bnyk fikir pasal kerja
badan yg penat baru pas balik dari persembahan tadi
kepenatan tu pasti, energy ada dalam 2% je..

apa yg ingin aku update hari ni more pada gambar
gambar apa?
haaaa, gmbr sewaktu audition dak dak tarian sencetra, my former dance club di lendu
di mana junior junior ku jemput datang
pada mulanya mmg nak hadir
kemudian diberitahu ada test malam tu, yg sepatutnya pada hari rabu, dan bukan khamis(khamis la audition tu)
keadaan agak kelam kabut, pada mulanya nak batalkan sahaja
tapi memandangkan kak ain pun nak pergi, dan mereka da ajak,
test selama sejam, aku jadikan 30 minit sahaja, dan terus aku gerak ke lendu
kerja gile aku wat
start 8.40 mlm test, 9.10 aku kuar dan shoot ke lendu  smp pukul 9.40 di dalam di DEWAN SHAHBANDAR

ni la gmbr aku bersama dak dak tarian aku
sambutan amat menggalakkan, yg pasti mcm mcm ragam, sayang tak dpt ambik gmbr diaorg..hehee

inilah pelapis pelapis sencetra, bakal peneraju KELAB SENCETRA





Junior junior selepas aku, dari kiri: syasha, kak ain, yaya, aku, hasif dan rasydan, ^_^

Pelapis teratas (selepas ketiadaan ku), ini antara perempuan yg masih kekal ^_^




generasi kelima, peneraju sekarang dipimpin oleh shaf...good luck korg ^_^

ini adalah antara 4 org peneraju / YDP SENCETRA
kak ain (Gen. 1), Pj (Gen. 2)*tiada dlm gmbr, Kirin/aku(Gen. 3) mira (Gen 4) dan kini Shaf (Gen. 5)



SEMOGA SENCETRA TERUS SUCCESS
seronok tgk diaorg skrang, step makin hebat
^_^