Teman pena..

Tuesday, November 22, 2011

hidup tak pernah mudah waktu degree

Assalamualaikum
Minggu lepas merupakan minggu penuh dengan test, presentation dan hantar report dan paling penting SEMINAR

yang pasal seminar ni nnt, aku akan post on other time..

well apa yang aku nak cite ni..
last week merupakan hari yang dipanggil "OTAK PECAH"

bermulanya pada hari selasa malam sehingga sabtu
pada hari rabu aku ada presentation, so malam selasa tu da praktis nak present
walaupun perkara tu  da biasa, public speaking tapi masalahnya yang menjadi ketakutan ialah lecturer yg sangat strict dan mata dia yang menakutkan..
then bawak ke hari khamis, test MGT pukul 8.30 mlm
jumaat test PSA pada pukul 2.30 ptg dan mlm nya SEMINAR
dan sabtu 10.30 pagi test CRG
so dlm masa yang terlalu dekat dan tak belajr apa apa, mmg kepala aku sakit la
lagi lagi subjek semuanya TEORI dan MEMBACA
aku BENCIKKKK!!!


jadi bayang kan la gambar diatas ni, cam ni la keadaan nya bila ada soklan yg tak pat jawab hahahaa


disaat genting dimana, masa tidak cukup, tulis je la apa yg ingat dan kalo leh lukis ke apa, waktu tu lah watnya hahaha



belajar aku tak tentu masa, tido awal konon nak belajar awal, tapi bngunnya lambat jugak, hahaa



test tak pernah stop pada minggu lepas sahaja
pada mulanya, minggu ni ada
1 test
2 quiz

tapi semuanya telah dibawa keminggu depan
dimana menjadi
2 test
3 quiz
2 presentation

MATI LA SAYA

huhu

Monday, November 21, 2011

Proud to be Malaysian ^_^

Assalamualaikum
Semalam merupakan hari yang penuh dengan pelbagai suasana dan reaksi
dan semestinya ia menggembirakan
menggembirakan semua rakyat MALAYSIA
malah aku sekali ^_^


nak kata aku ni minat sangat bola, maaf lah, tidak sangat
nak kata aku follow perkembangan sukan sea , memang tidak
tapi semalam, selepas habis kelas, classmate aku ajak semua menonton final Malaysia lawan Indonesia


"FINAL???, MALAYSIA dengan INDONESIA??, da final da ke?"
betapa teruknya aku bila aku sendiri tak mengikuti perkembangan sukan Malaysia, huhu


apa pun, aku bukan menolak untuk tidak pergi tgk, lagi lagi, negara aku sendiri yg bermain, kena la sokong
kami ke mamak SUBAIDAH di dataran pahlawan, ramai org, tapi cam mana pun, kami tetap dapat tempat tuk duduk, nasib baik ada din, zam, dan yan n yang lain sampai dulu...nasib baik yg sama, bola baru je nak start
memandangkan MElaka semalam hujan, so pada awalnya siaran nya agak cam dpt tak dpt, so cam tak seronok..but layan kan jugak. tapi pastu ok da.


well, 5 minit pertama, jaringan pertama dari Indonesia
perghhhh hampa seeyyyy....rasa cam tak de harapan la, aku yg rasa
hahaa, nak kata pandai sgt pasal bola memang tak la, so follow je haha


detail sikit pasal semalam, copy paste sikit, hehee


Indonesia yang mendapat sokongan padu lebih 100 ribu penyokong yang membanjiri Stadium Gelora Bung Karno melakukan asakan awal ke kubu negara di babak pertama.



Selepas percubaan penyerang Papua, Titus Bonai diselamatkan penjaga gol, Khairul Fahmi Che Mat pada minit kedua, gawang negara akhirnya dibolosi menerusi tandukan, Gunawan Dwi Cahyo hasil sepakan sudut dua minit kemudian.

Malaysia kemudian bangkit menyamakan kedudukan apabila larian kapten, Baddrol Bakhtiar ke dalam kotak penalti disusuli hantaran lambung berjaya disempurnakan Mohd Asraruddin Putra Omar yang merebahkan badan untuk menanduk masuk bola ke gawang Indonesia pada m-35.

Bersambung babak kedua, Malaysia hampir di depan apabila serangan pantas yang dijana Irfan fazail gagal disudahkan dengan baik penyerang Ahmad Fakri Saarani biarpun hanya berada dalam situasi satu lawan satu dengan Kurnia Meiga.

Kegagalan kedua-dua pasukan mencipta jaringan menyaksikan permainan berlanjutan ke masa tambahan. Kedudukan tetap kekal 1-1 selepas aksi 30 minit masa tambahan perlawanan sekali gus memaksa penentuan sepakan penalti yang akhirnya memihak kepada Malaysia 4-3.

credit tu Harian Metro Online

Jadi kemenangan Malaysia terletak pada penetuan penalti yang telah memihak kepada Malaysia 4-3. Cuak gak tgk penalti, dan sepakan ketua pasukan , Baddrol Bakthiar akhirnya telah berjaya meleraikan segala kontroversi dan kemenangan yang nyata, ceh wah ayat aku.
tak lupa jugak pada APEK kita Khairul Fahmi Che Mat, kerana ketangkasan dia sebagai GOAL KEEPER yang hebat
akhirnya Malaysia berjaya membawa pulang, " ibu segala pingat emas" * aku suka ayat dia ni, ibu segala pingat..tapi ayah segala pingat apa lak? ehehe


apa pun


SAYA BANGGA DENGAN PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA
U HAVE DO A GREAT JOB, BEBEY

CONGRATS to EVERYONE












KHAS TUK KITA SEMUA






sekian ^_^




Sunday, November 20, 2011

saya sayang kat awak..

Assalamualaikum
Hai awak?
awak sihat?
Jangan la marah kan saya?
Sorry sangat sangat pasal saya tak memahami perasaan awak
awak selalu tunjuk perasaan tu kat saya
tapi saya yg buta
saya tak nampak semua tu

mungkin benda ni bukan selalu berlaku kat saya
saya tak punya masa tuk itu

saya agak busy wat kebelakangan ni
masuk je pas cuti
macam macam berlaku
saya kena tempuh 3 test berderet dari khamis, jumaat dan sabtu
saya ada satu seminar yang kena handle bersama classmate saya 4F, yang berlaku pada hari jumaat
presentation pada hari rabu
nak kena hantar dua report minggu ni

saya memang busy sampai saya lupakan perasaan awak
saya pun selalu jugak ingat kan kat awak
setiap masa
bila bukak laptop, lagi lagi Facebook
bila tgk bnda best, teringat kat awak

awak, jangan la wat muka cam tu kat saya
saya janji saya akan jaga awak lepas ni
saya sebenarnya
sebenarnya sayang kat awak

awak jangan marah kite ye..
senyum ok.. ^_^

(awak itu ialah blog ku, jgn fikir bukan bukan ye, hehee ^_^)

Sunday, November 6, 2011

My Life In KBM, part 4


Assalamulaikum
haaa
nak tambah sikit lagi sambungan dari part 3 tu...

kalo korg tgk gambar bawah ni, ni la rumah sewa aku
di Taman Cempaka
yang korang lihat hanya lah dibahagian luar sahaja
hehe
kami waktu ni berempat sedang membersihkan kayu kayu besi dan kotak yang perlu dibuang kerana banyak sangat sampah dan juga nyamuk..
so sesi pembersihan perlu dilakukan.


ini AYIM, housemate ku, rajin dia ni...pembantu yg baik


Ayim dan Acap sedang membersih kan habuk habuk yg ada kat rak tu


Senyum selagi boleh, hahaha



sesi pembuangan sampah ke luar rumah, hahaa..


ni la keadaan nya bila tgh bersih rumah, baju pun masih lagi bersidai haha


kreativiti rakan housemate ku untuk memastikan hos paip tu tak longgar dan terbuka lagi hahaha



sesi memberus dan sabun bermula




WALAAAH
DA SIAP 
NYAMUK TAK DE
hehehe


_______________________________________________________________________________

tiga gambar bawah ni ialah sesi REAL STEEL bersama afiq, ayim, naqi, aminah dan Faratusya




Seronok sebab kuar nya selepas lama gile tak pat kuar tgk movie..

_________________________________________________________________________________

Berlaku pada hari khamis malam , kerana untuk menghilangkan segala stress dan seksa otak kerana test dan presentation dan assignment yang mcm mcm.

so hampir satu kelas lepak di MCD, pasal nak celebrate birthday Bella

tapi pastu masing masing ada haluan masing
the guys FUTSAL
the girls and masuk aku , afiq, azizul dan wan ke Bowling pada mulanya tapi lepas tu ke tmpt lain jeng jeng jeng hahaha














KHAS VIDEO UCAPAN DARI BELLA :

video


SAYA SERTAKAN UCAPAJ DARI ZAMANI WAKTU SAMBUT BIRTHDAY DIA


video


SEKIAN 
^_^



My Life In KBM , Part 3

Assalamualaikum
Wah, lamanyaa aku tak update, da tak ceria da blog aku ni
maaf la ye kalo ada yg membaca dua tiga blog aku sebelum ni
aku agak KEEMOAN sikit, hmm ada ke ayat ni hahaha
aku emotional tak tentu pasal
mungkin tgh adapt pada sesuatu waktu tu, ehhee

well, now, i think, im going better man..hope so..doakan aku makin ok, amin
well, pasal da lama tak update, rasa cam nak post yg panjang panjang sikit lak hari ni haha
well, KBM is my new place untuk study la
and Taman cempaka ialah rumah baru ku * rumah sewa la

well, entry kali ni bnyk pada gmbr la
apa yg aku nak kongsi pasal rumah sewa ku dan juga sahabat kelas ku..

well , enjoy..




Tiga gambar atas yang korg nampak ni, yang makanan menyelerakan tu, amat sedap. 7 hari 7 mlm memasak semua tu...*  masak la sangat...actually, telur tu je yg kitaorg masak haha yang lain beli
ini ialah makan untuk 4 org pada hujung minggu*ada sekali tu la.
yang berharga hampir rm45.
MAHAL GILE WEI...!!
tapi tempat restoran waktu tu memang mahal and popular
ayam tu sbnrnya ayam kampung...
hehee
boleh nak cuba mcm ni, tapi sekali sekala bila anda bnyk wang kuang kuang kuang

_________________________________________________________________________________





gambar atas ni, sewaktu satu kelas menyambut birthday kawan kite ni yg bernama 
Muhammad Zamani bin Dzulkefli

SELAMAT HARI JADI ZAM
Semoga panjang umur dan murah rezeki 
^_^



Yang laki tu la zamani bukan pompuan tu..hehe
* comel tak dua dua pakai kasut merah yg sama ^_^
________________________________________________________________________________


Well, da lama gile nak update tapi tak de masa

HAPPY DEEPAVALI TO ALL MY INDIANS FREN and WHO EVER THAT CELEBRATE IT
my frens like Kavi, Siva, Ashok, Suren

Happy Deepavali ^_^

_________________________________________________________________________________









this is one night, bile time da habis kelas, so semua satu kelas nak gi mkn...mula mula ingat pegi makan burger ezotik..tapi tutup, so pegi la makan kat ASAM PEDAS CLAYPOT

ini lah suasana nya
meriah la jugak
haha
^_^


SEKIAN

nnt saya update lagi...