Teman pena..

Thursday, May 26, 2011

Suatu Ketika... Kirin Menari?




Suatu ketika dahulu
minat aku pada menari bukan datang dari langit terus mencurah kat aku
its not a gift from alien ke apa. hehee


well, minat tu tak datang dari kecik
tidak hadir dari keturunan ku

tapi ia hadir atas minat
minat yg cm mana tu?

haaaaa
meh, aku buka sikit kisah aku
bagaimana minat pada menari ni menjadi dalam diri aku
aku kongsi sikit

benda ini bermula apabila 
AKADEMI FANTASIA
bermula di MALAYSIA


mula mula tak tahu apa benda ni pasal aku ni memang jenis kurang tengok tv, waktu tu la. pasal aku ada satu hobi "BUAT KAD SENDIRI" hehe
so memang tak kan sedar da benda lain ni.

but when there are one time, mak aku bukak diari akademi fantasia
so dia mempengaruhi aku jugak sikit sikit

mostly bila
jeng


jeng



jeng 



jeng jeng jeng


aku tengok dia mengajar dalam diari akademi fantasia
dengan suara nyaring dia

" 5, 6, 7, 8 "!!!!!!!


AWESOME waktu tu
tu la yang menjadikan aku
tertarik dengan menari

dan apa lagu yg pertama aku hafal

bak kata usop wilcha



CETEKA? CETEKA? CETEKA?

tick 



tick



tick




tick



tick




5 SECOND HABIS


mestilah 
lagu tema AKADEMI FANTASIA

MENUJU PUNCAK LA
hahhaa

well
nak kata ada video aku sendir menari lagu tu, memang tak dela, waktu tu, otak aku 
ZERO TEKNOLOGI

so korg tengok af ni, cm tu la aku follow step dulu





ni AF 1

bawah ni 
AF2





ni dua la waktu tu aku hafal step diaorg, gigih belajar ni

dan

dari situ la datang nya minat saya
MINAT SAYA PADA MENARI

walau tentangan dari family, tapi itu minat saya, takkan saya berhenti 
dan itu terbukti ^_^
(mcm aku berjaya sgt sekarang ni, hahaa tapi bole laa, tak de la sampai tahap kebangsaan ke, negara ke,tapi tahap diri sendiri, hehe)

biarlah saya bukan pandai pun menari, tak pandai apa itu seni seni teori teori seni, biarlah saya hanya mula dengan langkah kecil, tidak dari tempat tempat institut terunggul, tapi saya boleh cuba belajar. kalo saya ini teruk,saya terima kerana saya tak hebat mana. saya masih belajar.


sekian
assalamualaikum


1 comment: