Teman pena..

Monday, July 18, 2011

Kirin dan Sencetra, Chapter pertama, Sem Pertama



Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah
bertemu lagi kita
YEAH!!!

Seronok lak aku hari ni?
mana tak seronok bila ada bnda yang aku nak kongsi kat sini
LU LANGSI LU MATI
Ok, yg atas ni tak de kena mengena ok, hahaa
saje teringat lak filem KONGSI ni



hmm, okay
sebelum aku start nak melalut part lain
better aku straight to my topic

Topik ni tiba tiba aku pikir bila
aku duk "belek belek" kat MUKABUKU (FACEBOOK lee) ni.
dan baru lah dpt satu topik ni
yang aku nak kongsi tentang hidup aku sendiri
Kisah ku Bersama Sencetra 
CHAPTER 1
Sem pertama ku bersama SENCETRA

Dulu disebabkan di sekolah aku dahulu
aku da pun mula minat menari 
dan ada group yg terdiri dari 5 org iaitu aku, ammar, fahmi, kavi dan ashok
TWISTED MINDS

so bila da masuk UiTM ni
memang da hajat aku nak masuk menari gak
so SEM 1
aku jumpa ada agm mcm tu la oleh kebudayaan Melaka
so aku ajak kawan kawan aku classmate aku waktu tu

OKAY!!!!
ni gmbr lama
so untuk org yg faham, kenangan lama jgn diungkit FULL STOP!!!

ok, kalo anda perasaan belah atas yg kanan sekali iaitu DIDI
bawah tu semua la termasuk aku

kami kami ni la yg pergi first agm tu
dikumpulkan siapa nak masuk teater, tarian dan band
memang tak kenal sape sape
so di terangkan sape ketua nya dan ambik nama dan no phone.
so kami diberitahu bahawa nanti kalo perkembangan seterusnya akan ditelesfon or mesej
so excited tu agakla
so we r waiting

waiting



waiting



1 week waiting





waiting





2 weeks waiting




waiting




TAK DE APA APA WEI!!!

so agak pelik 
tiba tiba perasan dikantin laksamana
ada kertas yg dua minggu lepas tulis
TRAINING DI GYM PADA.....
teettt... tettteee.....
......

Menyirap la gak
so sem 1 adalah sem mengutuk kebudayaan melaka
mengutuk ke?
hmmm tak de la sangat tapi cm tengok dari jauh
ngidam je...

so peluang aku sem 1 pertama tak de
tapi aku tak lepaskan peluang bila
dak dak sem1(Dip Accountancy) kena wat persembahan malam dinner
so, aku fikir buat menari
hahaha
bila fikir balik sumpah kelakar


ni la kelas aku
bapak rindu gile aku tgk gmbr ni
ok
dlm ramai ramai dak laki dlm kelas aku
aku sorang je la yg ok menari
yg lain ok kayu but aku suka effort diaorg
sumpah menarik gile
baber (nazlizam) the best
kalo aku tak de , dia the best
nasa, acap, sai, asri
walau ada yg kayu but effort korg
aku appreciate gile gile

perempuan, shud, didi, is, intan, shida n nisa ( i think so)
korg pun
other crew, pelakon hebat, SYAD, fikri, ronald, aiman( even jatuh ,aku tak tahu) but dia ok, n lain...u r the best

malam dinner tu, kita paling syok, n rektor kita waktu tu tengok 
hahaha

OKAY sumpah aku da kuar topik jap
but maybe aku cerita terlebih detail kot

so aku skip bab dinner aku ni

masuk balik topik
Sem 1 berlalu
masuk Sem 2
Actually
Mengenali Ahmad Rafaee
adalah secara tidak kebetulan


Sebenarnya hidup Uitm
kenal senior tu mesti ada
So aku ada kenal abg anuar,  tacap, Becker, Sater,Shafil, tuba semua ni, (nama nama nicname blok)
shhhhhh......
termasuk lah PJ ni...
dan berjumpa PJ adalah secara tiba tiba bila satu masa yg sgt pantas berlalu
melihat sendiri keadaan PJ DEPRESSS MENGAMUK
(terbayang jap)


Sumpah gerun waktu tu
so, aku hanya mengenali Pj waktu itu kerana teringatkan episod ngeri itu
hehe(jgn marah PJ)

so
MACAM MANA AKU LEH MASUK SENCETRA
MANA ENTRI NYA?

Masuk Sencetra memang tidak melalui audition yg official
tetapi mula nya aku direcommend kan oleh ASRI

one of my best friend, my best classmate, best Roomate, Best doctor
SAYANG ASRI!!
haha(sebagai kawan ek)
jgn pikir bukan 

Dia lah yg recommend kan pada PJ
dan aku buat audition individually ngan dia
and
YES aku dpt masuk
SENCETRA!!

waktu masuk tu 
adalah dalam pertengahan sem la gak kot
nak dekat dekat cm tula
So bila masuk baru lah aku kenal 
KAK AIN, PJ, JAZ, KAK CIKEN, KAK SEHA, KAK SARA, KAK ATA, JAI, MUMMY, ANGAH, PINAT DAN MIRUL




oh ye
dan juga
AYED

out of topic jap
haha
ayed
one of the sencetra gak
pada sem tu, dia sangat sangat membenci aku
dia kutuk aku
pukul aku
kUTUK tu CONFIRM La
sampai aku pun tak larat nak layan
semua benda dia tak puas hati
sumpah bila ingat balik 
kelakar
kita org selalu bagi nama timangan macam mana antara kitaorg
MAKHLUK TUHAN PALING KEJI
MAKHLUK TUHAN PALING SIAL
MAKHLUK TUHAN PALING BITCH 
MAKHLUK TUHAN PALING PELACUR
astagha, haha tapi
itu lah mulut kami waktu tu
hahhaa
but now
kitaorg ok
dan one of my biggest helpers fren and big fren of mine in SENCETRA
tak de dia tak meriah gak sencetra
and aku pun entah cm mana
thanks ayed 
^_^

so back to my topik
so mcm mana gmbr anda tgk kat atas tu
itulah first show aku
first show yg mana org luar dtg dan depan rektor Uitm melaka

TAKUT GILE BEB
mlm tu mulut ni kering hbs

so sem tu aku diajar oleh org luar iaitu FAROUK
dia best walaupun strict
syok
Tarian zapin panjang, tak smpt nak ajar budak tu
zapin senang
dan RAMPAIAN
so nice
itulah tarian wajib SENCETRA
jgn lah dilupakan

so kebanyakan show waktu tu,
hanya bawak zapin dan rampaian dan tuk perempuan ialah dondang asli

agak bored but
thats my first chapter

meh
lihat video
first dance aku
sem 1 ku


video

zapin panjang atau nama kami bagi zapin farouk



video

inilah rampaian

untuk lebih jelas dan dekat video yg sama mcm kat atas..


video


video

one of the time time training
video


video video



yg baju merah tu la FAROUK

Konklusi
bila lihat balik video ni
sebenarnya
dulu sangat2 teruk ye menari
posture semua takde
ngan nervous semua
tunggang langgang, nak ingat step
tapi kerana sifat kita minat pada menari dan komited padanya
bukan pada populariti menari tu
populariti kelab
tu sebab kita jadi kuat dan 
alhamdulillah
sekarang
aku berjaya membaiki kelemahan aku
dan boleh la jugak menari skrang
alhamdulillah
semua nya atas didikan senior aku dan displin
kalo setakat menari sebab populariti dan saje saje
baik tak payah

be honest to your self dan displin , komited
ingat lagi dulu bila masuk
ada satu soalan

ANDA BOLEH BAGI KOMITMEN TAK DALAM TARIAN KALO KENA PANGGIL KE LAST MINIT, SHOW KE APA, KELAS TINGGAL Ke? ANDA BOLEH BERI KOMITMEN??

bila saat kita berkata YA
YES
MAKNANYA
anda telah membuat perjanjian tulus hati ke hati bahawa anda boleh beri komitmen
sampai sekarang minat menari saya pada tarian dan menari bukan populariti
POPULAR TAK BAWA MANA DIK OIII
haha
sekianlah dari saya mengenai
chapter 1 sem pertama saya bersama SENCETRA

sekian
( maafle panjang benor)
^_^


No comments:

Post a Comment