Teman pena..

Thursday, July 14, 2011

Ekspressi diri mu , macam macam ada

ASSALAMUALAIKUM
Alhamdulillah
di pagi pagi buta ini
hari jumaat


Hari ni aku ingin berkarya lagi di dlm blog ku ini
menulis, melukis, mengekspressikan jiwa aku kat tempat mana aku nak luahkan


kata pasal ekspressi kan
Tajuk blog aku kali ni pun pasal EKSPRESSI DIRI


so, apa yang aku nak cakap sangat ni.
ekspressi diri, semua tu faham
tak perlu diterangkan sangat maksudnya
kalo tak faham,bole cari kamus,tanya org tua, tanya cikgu, atau check la kat intenet ni....lagi pantas dan efficient...haha


so, dari pendapat otak aku yg tak de la poser dan hebat mana, hanya la akal biasa sahaja
ekspressi diri ni, boleh melibatkan dari segi perasaan, pemikiran, perbuatan atau emosi( hmm perasaan , emosi...bukan sama ke)
apa apa je la
selain itu mungkin ia adalah satu cara tuk luahkan cadangan dan pendapat, (mungkin)
tapi itu la ekspressi
dari MAKSUD DAN BUKU KAMUS KIRIN...


tapi mcm mana nak ekspressi tu
there are many ways to ekspressi diri anda
dari segi mungkin menulis syair, puisi, lagu ke
menyanyi, menari
shopping
mengamuk
bersendirian
lepak and luah kat kawan ke


itu semua cara ekspressi diri


okay!!!
itu dari segi perpektif yang terlalu general dan besar(wah ,...ayat aku ni, biar betul?)
soooo
apa kata kita narrow kan sikit, kita kecikkan lagi apa yg ingin diperkatakan


apa cara untuk ekspressi kan diri kita dengan menggunakan media elektronik
(ish ish , aku ni, tak penah kuar ayat media elektronik ni, hahaha =P)


so berbalik pada topik asal
mengekspressikan diri dengan menggunakan media elektronik
kalo nak guna tv tu semua, mungki pelakon la kan, dasyat la kalo ko dpt masuk tv tuk ekspress kan diri ko, marah tak tentu pasal, pegi station tv, kata nak ekspress diri, mahu kena sepak
tapi suratkhabar, majalah, itu ada, anda boleh nyatakan pendapat dan cadangan mengenai isu isu semasa semua, memang ada ruangan itu


tapi apa yg paling POPULAR sekarang ialah dengan melayan internet ni, kita berkenalan ngan ramai org semua, melalui FB, twitter, 4square, tagged, mcm mcm la.
so mungkin salah satu cara tuk kita story pasal diri kita yang untuk jenis panjang lebar bak mcm cerpen antilogi sehijau warna daun(ada ke?) kita menggunakan 


BLOGGER!!!

seperti mana yang aku guna sekarang
ini adalah salah satu caranya

so, sekarang ni da macam macam da,da berjuta billion org di seluruh dunia buat blog
kita menulis apa yang ingin kita perkatakan.dan kita simpan dan mungkin untuk beri kepada org bacanya.

fenomena ni masih lagi diteruskan
sedangkan politik pun menggunakan blog sebagai satu media tuk menyatakan pendapat dan pandangan

apakan lagi aku
disini lah segala nya aku cerita , aku gaduh, semua sini.
(teruk nau kow ni)

okay...
selain Blogger, blogspot semua ni
satu media baru ini yang sedang menarik minat ramai org.
Vlog
atau nama lainnya
VIDEO LOGGING

this Vlog is getting famous now
terutamanya
kita beolh tgk cara
IniAnwarHadi
dan juga
Matluthfi90

inilah antara salah satu videologging mereka






so, this new kind of dimesion,is quite good n unique, but ...( jap tukar bahsa jap)
okay...tetapi ia memerlukan kreativiti dan topik yang bagus dan juga talkative, maybe

so, if u are kaki ekspress diri
bukan bus express
hahaa

y dont u try blogger or vlog

sekian ^_^

2 comments:

  1. as usual...a GREAT blog post by a great blogger.

    ReplyDelete
  2. hahaa lawak...topik ni topik lamaa da

    ReplyDelete