Teman pena..

Sunday, April 15, 2012

My Life: My Generasi ^_^



Korang mesti dah tengok video ni , sekarang tengah sibuk post and share kat FACEBOOk..

I LIKE this video. Sumpah menarik and COOL sangat.

actually inilah generasi aku dahulu...
mungkin bab cinta tu ke memang bukan aku la kot, hahaha

tapi yg lain semua, sumpah sama.

Cuba kita ingatkan balik memori memori kita waktu kita kecik kecik dulu, sekolah rendah dan menengah,


ini adalah apa yg aku ingat saat saat dulu..

sekolah rendah

kita memang tak akan lari dari bawak beg yg mungkin beroda ataupun beg yg ada gmbr cartoon favorite kita. kadang kadang kita juga akan berlawan lawan bawak beg yg besar besar...seingat dulu, waktu darjah 1 atau 2 mesti suka bawak beg beroda hahaa
salah satu sebab senang nak bawak beg, tarik je dan selalu semua buku dalam tu je, malas nak tukar tukar buku setiap hari. waktu sekolah rendah dulu, beg kita akan besar besar pasal semua buku dlm tu. da mcm bawak guni. haha

beg beroda adalah waktu tu beg paling mahal dan style sekali zaman dulu. aku pakai sekali je dulu, pastu tak nak pakai pasal susah nak bwk turun naik tangga hahaa

sekolah rendah dulu. mak kita mesti ada bagi botol air tuk kita minum, tapi tak habis pun kadang kadang sampai hilang pulak kan. 

game!
macam macam jenis game kita main dulu

main pemadam ni, fuh, dulu mcm org gile..
kedai buku dulu dulu mesti kehabisan pemadam punya la.
kerana budak budak beli pemadam nak wat lawan
menang, pemadam anda dirampas.

so, waktu tu ada la mcm mcm bentuk pemadam, kecik besar bagai, pasal nak kasi menang.


kad pokemon
dulu bnda ni famous
ada satu masa sgt famaous, tak silap dlm darjah 5 atau 6 cm tu.
walau mahal, org sanggup beli
aku idak le, tapi aku obses ngan patung pokemon 
^_^


ZERO POINT
haha
selalunya famous dikalangan dak pompuan
tapi lelaki pun ada gak main.


TIC TAC TOE
permainan bosan dalam kelas, inilah permainan nya
perlu pandai ada taktik
tapi bila da biasa,
senang nak predict org


Game dulu, ingat tak
game NAMA< NEGERI< HAIWAN < BENDA
mesti lah mengikut huruf yg dipilih sahaja
kalo lain dari kawan kawan , markah 100
sama markah jadi 50
hahahaa
dulu mcm mcm nama kuar.


siapa tahu yg atas ni,
bottle cap kan
ingat tak game apa selalu main
kalo pompuan, selalu nya batu seremban, tapi tuk laki ni la game nyaa



game cukup popular dulu
tak lari tak sah, ahhaha
POLICE AND THIEF
setengah org sebut POLICE ENTRY
dalam konteks yg senang
main kejar kejar

seronok kot dulu dulu, rehat 20minit dipraktikkan cukup untuk game ni je haha


bila kita ingat balik zaman sekolah dulu
mesti wat kite geli hati dan senyum sorg2.
^_^

inilah zaman saya
zaman anda??

sekian






1 comment:

  1. hahaha...sama lah :P
    sweet sgt bila ingat masa dulu2...

    ReplyDelete