Teman pena..

Tuesday, December 29, 2009

2009, bye bye..2010, hello !!

2009 hampir menutup tirai, 2010 hampir menjelang dlm beberapa hari lagi. Buku lama ditutup, buku baru akan dibuka. Azam lama diteruskan bagi yg belum tercapai, azam baru disenaraikan.

Pejam celik pejam celik, tamatlah tahun 2009, yg lama takkan kembali lagi, masa tidak boleh diundur lagi, segala yg berlaku semasa 2009 merupakan pengalaman pahit dan manis, ikhtibar dan juga kenangan tuk kita lepas ini.
Banyak kenangan manis dan banyak juga la kenangan pahit pada tahun ini, tahun ini juga merupakan saat jatuhnya aku pada satu masa sehingga menyebabkan pergaduhan bersama rakan rakan ku… tapi tak bermakna aku jatuh disitu, tapi merupakan satu iktibar tuk aku.

2009, kalau diikutkan hanya la nombor sahaja, tapi sebaliknya mempunyai pelbagai kesan pada hidup aku sendiri. Dan mungkin hidup korang jugak kan.
Nak cite detail detail sangat mungkin im not in the zone of mood tuk meleret sekarang ni. Tapi apa yg boleh ku ingat, ku imbas dari awal 2009 sehingga skrang ialah:

1. Kelahiran anak buah aku yang ketiga, Danyl Muqri. Dah jadi pakcik da, hehhee, skrang sudah berumur 8 bulan baru.

2. Aktif dalam kebudayaan di UiTM…hahha dapat gak merasa menari kat uitm cm mana…

3. Dlm mengikuti program pertukaran budaya dan anak angkat di JB…. Dan juga mendapat mak angkat baru dan adik beradik yg baru n kawan kwan baru dari sabah, peris, Terengganu, Kelantan dan JB sendiri.

4. Kenal budak luar bidang dari Akaun, cm PJ,Jaz,Bonet,Anyss,Fizi,amna,wani,mas,kak ain,n senior sencetra n semua yg mengenali, hehhehe ramai sgt lak.

5. Menjadi class rep for whole year( 2 sem in 2009) total: 3 sem, hehee prasan bagus lak aku ni.

6. Dapat menjadi MT MEDIA, haih da ade tanggungjawab besar sekarang ni.

7. Menyambut hari guru di SMK(L)BB for this year..n buat kad…yay…

8. Port Dickson pada sem 2..with classmate DIA D… best main cranium, kalo bole nak main lagi, hmm bila agaknya, n waktu ini juga merupakan detik detik kembangnya percintaan acap dan ira, hehehe :P

9. Buka pose beramai ramai di pengkalan balak…

10. Menerima kunjungan dan tetamu baru ke kelas DIA D iaitu PIKA, IJAT, MIEZA.

11. Pen. Class rep PIKA…dia sgt bagus, thank u pika.  luv U…

12. Pergaduhan , pertengakaran dengan syad, GG n Lisa. Woow..sungguh ngeri dat
time….

13. Sakit mata waktu minggu peperiksaan, seingat aku kena hari jumaat waktu exam CTU…thank sgt sgt kat asri, dia la doctor aku.doktor pakar.

14. Bufday aku tak disambut dengan satu family for the first time. Eh, nope second time laaa… first time is at PLKN…

15. Hmmm apa lagi ye, jap tgh fikir ni sebenarnya… oh ya..lepak umah PJ, n lepak ngan family dia

16. Kehulur ke hilir menguruskan barang tuk persembahan the good the bad n the ugly..so much memory naik kete je cari barang. Thanks to sencetra yang bagi duit n to syazwan our driver.

17. VC CUP…konon nya perhormatan tuk dak kebudayaan UiTM menari for that event.hehhehe ye ker??

18. Gathering with my fren , my sweet fren BB n mama su kat the curve…

19. Hisap shisha, hahhaha, perlu masukkan ke

20. Pointer for the third sem, jatuh sikit..sedih n still not DL…huhu kena usaha lagi ni

apa sekalipun kenangan yg aku hadapi pada 2009, ia merupakan pahit, manis tuk aku. yg lepas akan aku jadikan memori dlm hidup aku dan pengajaran tuk diri ni.


GOOD BYE 2009, HELLO 2010...

harap tahun akan datang ini membawa kebahgian, keberkatan , keseronokan dan kejayaan pada aku...

time to catat sgala azam baru, hehehehe

bye 2009...

2 comments:

  1. I num 12? I patut dpt num1 okay!HAHAHAHAH

    ReplyDelete
  2. hhahaa..random je tulis tu..hehehe

    ReplyDelete