Teman pena..

Saturday, November 28, 2009

Half Way
Setengah perjalanan, half way of journey to the end of the diploma…

Setahun setengah ku telah bertapak di UiTM Melaka. Dan sudah tiga sem aku disana… macam macam aku dah alami.

Aku tahu aku ni bukan baik sgt, bukan bagus mana pun, dan seorang yg kurang matang tak mcm yg lain. Aku tahu selalu aku buat masalah, dan ia menyebabkan satu pertelingkahan besar paling bersejarah tuk hidup aku tahun ini.

Org mungkin lihat aku mcm tu, baik dan boleh buat keje…tapi sebalik nya….

Dan sekarang memori sebelum ini benar benar memberi impak pada diri aku dan mungkin diri korang gak…

Mungkin da cukup masa mengenali kepala kepala dan perangai diri kita dan kawan kita???

Mungkin da cukup kita untuk buat masalah dengan orang lain???

Mungkin sudah mungkin belum, terletak pada diri masing masing, betul tak…

Alhamdulillah, aku menamatkan tanggungjawab aku terhadap kelas aku sebagai class rep. setelah memegang hampir 3 sem, aku ingin turun serta merta pada next sem. Bukan kerana tak ingin jadi lagi, tapi kerana busy dengan macam macam perkara lagi.

Sem hadapan aku maybe busy dengan aktiviti tarian aku, tarian merupakan aktiviti / perkara yg aku minat. Mungkin aku bakal menjadi bendahari dan mungkin juga banyak aktiviti nak dilakukan sem depan ni..

Aku juga terlibat dengan MT Media, MT MULTIMEDIA..aku harapkan busy busy pun aku next sem ni, aku still dpat menahan dan menaikkan pointer aku, hope tak mengganggu pembelajaran dan pelajaran aku.

Aku rasa ini juga masanya tuk memberi kepada kawan kawan aku yg lain untuk mentadbir kelas, mereka sebenarnya ada antara mereka yg berbakat tuk menjadi class rep, ini hanya merupakan pendapat aku, so hope no hurt feeling pada yg membaca..kalo ada, sorry ya, hanya memberi pendapat aku sbgai seorang classmate n fren

Ramai yang boleh buat kerja / memimpin kelas tapi ramai menidakkan dan menolak atas sebab yang sungguh tak munasabah dan bagi aku merepek. Aku tak mahu nak sebutkan apa apa alasan mereka semua. Setengah dari classmate aku kemungkinan terlibat dengan MT Fakulti dan MT Blok, so mereka dikecualikan kerana busy terhadap benda yg da tetap.

Sangat kecewa bila mereka yg sgt free dan sebenarnya agak aktif di dalam kelas tidak mahu menggalas tanggungjawab ini. Aku sangat berbangga dan thank u pada pen. class rep aku sem 3(pika) kerana menolong dan membantu aku. Dia sangat bagus, walaupun baru masuk ke kelas D tapi dia boleh cube memimpin kelas.

Untuk next sem, aku akan hanya menunggu siapakah calon calon yg bakal memimpin kelas lepas ini, aku tidak mahu terlibat dengan pemilihan kerana syarat dan kategori nya sangat strict… so aku biarkan pada rakan classmate aku menetapkan siapakah orang nya. Mereka lebih arif.
Sorry guys kalo aku ckp ada yg salah ek….

TO ALL MY FRIEND, THANK U VERY MUCH for helping me, kerjasama dengan aku sepanjang aku jadi class rep, soory if there something wrong that I do, or wrong giving information..sorry ya..minta maaf banyak2. Dari hujung rambut sampai hujung kaki, mohon ampun dan maaf atas segala kesalahan semasa memegang dan pimpin korang ya….

Aku da cube sedaya yg boleh tuk tolong uruskan kelas dan lecturer, apa yg aku leh buat aku cube, tapi semua nya atas bantuan korang gak kan.

Sem3 merupakan sem yg bagi aku busy kerana sibuk ngan menari..BEST… show berderet lepas raya ari tu, betapa busy nya aku sehingga tak de duk bilik..tapi aku puas hati. Selain asyik menari , aku gembira jugak pasal kali ni penyertaan budak2 baru ramai masuk… ini memeriahkan lagi suasana wktu menari dan latihan..hehehe

Half way to the end of diploma…
Pejam celik pejam celik dah 3 sem, aku pun tak sangka jugak, tapi tu la hakikatnya kot… mungkin kerana satu sem bersamaan 6 bulan…

Banyak memberi pengalaman dan pengajaran pada aku sepanjang aku berada di UiTM, aku pernah overnite di PD, aku pernah buat show luar, show dengan university dari Indonesia, buka puasa kat luar, mnegikuti aktiviti luar, overnite hingga ke Kemelah, Segamat.
Aku maybe not a social person, but I just want to have the experience having a good time.

Half way to go… new experience n new journey is coming..tak tahu apa dia…so seperti kata karam sigh walia

“sediakan paying sebelum hujan”

So, that’s all from me,
salamHalf way

2 comments:

  1. can u meet me halfway... hehehe

    myb they choose u to be their clas rep becoz they trust u can lead them.. but if u want to quit, so go for it
    its ur choice

    ReplyDelete
  2. mekasih kirin coz sudi jadi clss rap DIA 3D!!!muahhh3...bangga dpt jadi roomate class rap!!hahahaha.. =)

    ReplyDelete