Teman pena..

Friday, November 13, 2009

EksPIdiSi dan KegiLaaN

11 november merupakan satu tarikh yg best dan bersejarah tu tak la sangat, but ia memberi kenangan dan menghilangkan stress dan kebosanan...hm senang kata SYOK n GEMPAK giler atau kata pendeknya BEST GILER WEI...!!!

aku bersama 5 lagi sahabat gile aku , my crazy friend PJ, Fizi, Mirul, Anysz dan Jazli telah ke Felda Kemelah di Segamat, Johor Bharu. sangat seronok ya. benda yang telah diidam idam kan agak lama dan akhrnya berjaya jugak terlaksana.

YIPEE...

bermodalkan seorang dlm lingkungan RM50 setiap orang tuk bayaran sewa keta (sehari), duit minyak, tol dan makan pada mlm dan sarapan sebelum balik... alhamdulillah cukup..rasanya lah..

macam macam yang berlaku dari mulanya kami bergerak hingga tibanya di Melaka(UITM) semula. start pada 11 november pada pukul 11 pagi, kami berkumpul di jambatan fatimah dan kemudian mencuci gamba dan mengambil kereta. kereta lama proton saga warna Silver. alhamdulillah , sempurna jugak la kereta tu.

tak nak cerita terlalu detail, kerana nanti cm bosan, so nak cite apa yg best maybe yang menarik sepanjang perjalanan ini.

1. anyszz jatuh dlm lubang/longkang sebanyak dua kali( nasib baik tak de sapa yg nampak ko...hehehehe)*tiada bukti gamba*

2. hah, dua org ni bawak kete tapi tak de lesen..nasib baik tak kena roadblock. memang ada roadblock tapi bkn dia org bawak, bersyukur sgt... alhamdulillah. n tak kena saman gak...

3. dapat berjumpa kesemua mak mak dan ayah ayah angkat masing masing... lepas rindu jugak kejap just tak dapat tido je sekali semalam.

4. dapat rasa purenya mee bandung n ais kacang yg best..

5. beberapa kali mcm nak ada masalah, alhamdulillah selamat...

6. dpt gile gile ngan kawan satu kepala, sgt best ngan fizi, PJ, mirul, jaz n anyzsz.. korang best, syok kuar ngan korang...


*ni waktu di rumah mak angkat anyszz...*


*lepak di tepi kolam kat umah mak angkat anys..*


*betapa enjoy nya kita org....*


*dah malam, overnite..aku letih..yg lain still enjoy*


*kita org bersama kelauaga angkat aku la...*



*ni keluarga angkat fizi*

seronok seronok jugak kan, but always kita kena ingat

untuk enjoy kemana mana sekali pun ada beberapa perkara yang perlu kita tahu dan hati hati...
1. kita pergi dgn kawan kawan kita..ingat supaya kita berhati hati, kalo gerak enam orang, ingat ada enam nyawa kat situ, NYAWA tu penting, bukan ada jual kat mana mana pun

2. make sure plan betul betul, uruskan segala perkara sebelum nak gerak. mesti ada orang yg gerakan dan together uruskan...tak boleh la sorang e wat keje...

nak syok syok jugak but peraturan dan keselamatan tu sgt penting.

3. make sure ada org tahu jalan selok belok ketempat yg nak dituju n lesen kete, pada sapa yg membawa kete...

4. barang kelengkapan(kalo tido dimana mana) dan juga check kete...

itu la antara pesanan..kete tu jgn la dipecut..memang betul, bawa laju tu cm best..tapi nyawa la yg kita bawa pulak tu, paham sendiri sudeh...


PESANAN INI DIBAWA OLEH KEERIN...

time kasih, hehhe

salam

3 comments:

  1. wa...
    bestnyer dapat kuar jejalan cam tu...
    best3...
    =)

    ReplyDelete
  2. luper nak cakp...
    pandu cermat jiwa selamat...
    pesanan ikhlas dari rina...
    =)

    ReplyDelete